На ГКПП "Промахон" вече изискват и касовите бележки на PCR-тестовете, има отлив на българи в Гърция

На ГКПП "Кулата" движението е динамично, ту се струпва опашка, ту се стопява бързо. Всичко зависи от гръцките здравни власти, които на "Промахон" тестват избирателно туристи, въпреки че те носят отрицателни тестове за коронавирус. И заради подозренията,че може да се правят фалшификации, гърците отново станаха иноватори, сега искат от туристите да представят и касовите бележки за направените тестове.

„Ако ще и клизма да ни правят на границата, пак ще пътуваме за Бяло море, харесва ни повече от нашето, по-близко е, отношението на хотелиерите е добро към нас", казва благоевградско семейство наредило се на опашката за влизане в Гърция.

Въпреки това потокът от българи към Гърция е драстично спаднал, след като въведоха изискванията и за отрицателни тестове. Секнеха еднодневните пътувания за плаж, границата минават само нашенци, които имат резервации за пет или 7 дни почивка.

През този уикенд повечето пътуващи бяха румънци и сезонни работници.

А еднодневните пътувания за Бяло море, сега се трансформираха в тридневни до Черно море. Първите автобуси  вече направиха по един тур. Благоевградчани харесват и този вариант, защото за 130 лева получават плаж, две нощувки, хранене на блок маса и цена на билет.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България