На Есенния театрален салон в Сливен: полет на звезди в нашумели спектакли

Радост Костова, директор на ДТ "Стефан Киров" /вляво/ и кметът Стефан Радев /в средата/.

Есенният театрален салон в Сливен тази година ще предложи разнообразие от заглавия, съобщи директорката на Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен Радост Костова. Шестнадесетото издание на фестивала започва на 12 септември с премиера на домакините - "Бог" от Уди Алън. Постановката е на режисьора Веселин Петров, който е направил вече своя дебют на местната сцена. Очаква се на 18 септември голям интерес да предизвика авторският моноспектакъл на Ива Тодорова „Приятно ми е, Ива“. Авторката е и драматург, и актриса в главната роля. Спектакълът е отличен с две от тазгодишните награди „Икар“ – за драматургичен текст и водеща женска роля, както и "Кукерикон" за индивидуално театрално постижение.

Ива е била отличена и с награди от Министерството на културата. На 24 септември публиката ще види „Самотни персонажи“ на Васил Дуев. Младият и талантлив режисьор е работил в сливенския театър.

Спектакълът е бил номиниран за наградите „Аскеер“, за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ и „Икар“ за изгряваща звезда. На сцената на театъра на 2 октомври ще бъде представен и „Портретът на Дориан Грей“ по романа на Оскар Уайлд. Спектакълът е на един от водещите български режисьори Стайко Мурджев, с номинация за композитор на Петър Дундаков. Според Радост Костова, представлението ще бъде изключително интересно за зрителите с по-адекватно на времето послание и силни визуални ефекти. Следва постановката "Иванов" на Стефан Мавродиев, на 4 октомври, като сред звездния актьорски състав ще бъде видян и проф.Ивайло Христов.

"Богът на касапницата" ще сложи финал на театралния салон на 8 октомври. Режисьор е Антон Угринов, участват актьорите Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Юлиан Вергов и Александра Василева. Постановката е с номинации за „Аскеер“ за най-добро представление, за водеща мъжка роля на Владимир Карамазов и водещи женски роли на Александра Василева и Радена Вълканова.

Есенният театрален салон в Сливен ще се проведе за 16-ти пореден път, под патронажа на кмета на общината Стефан Радев.

Коментари

Задължително поле