НДК се разкраси с впечатляващи визуални изображения

Впечатляващи визуални изображения по фасадата на НДК разкриват как ще изглежда сградата по време на Председателството на България през 2018 г.

"Започваме национална кампания "НДК Промяната". Промяна такава, от каквато има нужда цялата ни държава. Ще трябва да направим така, че решенията, които ще се взимат тук за бъдещето на Европа, да са най-добрите за България. И всичко това ще се случи в НДК", каза изпълнителният директор Мирослав Боршош.

Огромни визии се спуснаха върху фасадата на Националния дворец на културата. Те разкриват как ще изглежда Пленарната зала на Съвета на ЕС след ремонта във връзка с българското председателство през 2018 г. Преустройството на сградата започна в началото на декември и ще приключи през септември 2017 г., когато Дворецът ще бъде най-модерният културен и конгресен център у нас.

Визии с дължина 22 м. върху фасадата на НДК, както и кампания в София и цялата страна, повдигат завесата на предстоящото преобразяване на НДК в символ на европейска България.

От януари до юни 2018 г. над 20 000 европейски делегати ще заседават в обновените пространства на НДК. Зала 3 ще е най-впечатляваща, тя ще бъде Пленарната зала на Съвета на ЕС в София и ще е по-функционална дори от тази в Брюксел. Освен нея и прилежащите й пространства, ремонтът обхваща още зала, зала 2, зала 4, зала 6, зала 7, 8 и 9, вход А3 и А6, централното, източното и западното фоайе, фасадата, тераси и покрив. Изцяло се обновява информационната система на НДК, настилките и осветлението. Проектът предвижда въвеждането на нова стратегия за енергийна ефективност, която ще намали драстично консумацията на ток и топлоенергия. Ще се дигитализират и системите за управление и комуникация.

Мащабният ремонт е на обща стойност 35 млн. лв., от които до този момент е преведена половината сума.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България