Незаконна медицинска сестра скочи от прозорец в Атинска болница

Снимка: Архив

Медицинска сестра скочи от прозорец в държавната болница в квартал Никея в Атина, за да избегне задържане. Час по-късно жената почина.

Според информация, тя не е имала никакви документи, за да легитимира присъствието си в болницата. В паниката да избегне задържане и бъде екстрадирана в страната си жената скочила от първия етаж на болницата.

Жената е от Армения и е на около 50 години.

Според информацията всички чужденки, които работят в болници, практикуват незаконна дейност или са настанени на работа от незаконни бюра. Всяка болница разполага със списък от определен брой нощни сестри, между които разбира се, че има и чужденки. Извънредни дежурни сестри работят на половин цена и са предпочитани от близките на пациентите.

От 40 до 50 евро за смяна от осем часа варира заплащането на фалшивите болнични сестри като от тази сума се приспада и съответната комисионна на агенцията, намерила работата. Тарифата се увеличава драстично през уикенда и почти се утроява за съботната вечер.

Почти двойно е заплащането за сестрите, работещи легално. По-точно тяхната надница е 78 евро брутно възнаграждение за смяна от осем часа, което означава 36,40 нето след удръжките и осигуровките.

Според Националното сдружение на спешните медицински сестри непосилното данъчно облагане в този бранш е извън всякаква логика и държавата губи от неплащането на осигуровки от черния труд, който предлагат нелегалните чужденки.

Коментари

Задължително поле