Незаконно оръжие и боеприпаси, антични монети и пръстени иззеха полицаи

Снимка: Архив

Близо 20 полицаи са претърсвали имоти в търговищко село при масирана операция

Незаконен пистолет, капсул-детонатори, антични монети и пръстени, металотърсачи са част от иззетите предмети при масирана полицейска операция в село Добротица, община Антоново.

Във вторник селото е било завардено от всички страни от полицаи от районното управление в Омуртаг и дирекцията на полицията в Търговище. Близо 20 служители са правили претърсване на адреси, за които имало данни, че стопаните им притежават незаконно оръжие и иманярски находки. С металотърсачи са претърсвани и дворове, тъй като местните хора били изобретателни и заравяли оръжието си в пръстта или в сеновали и други стопански постройки.

В дома на 64-годишен мъж бил намерен газов пистолет, преправен в боен, както и патрони за него. В същата къща, при претърсванията, полицаите намерили 36 антични монети и 2 пръстена, които били придобити при иманярство. Собственикът на имота отказал да съобщи кога и къде са били изровени находките. Те ще бъдат предадени за експертизи, за да се установи датировката им и историческата им ценност.

В друг имот на 59-годишен мъж били намерени 4 капсул-детонатора.

От селото са иззети и 3 металотърсача.

Намерена е нерегистрирана въздушна пушка, за която е съставен акт. Още два са издадени за нарушения при съхранение на ловно оръжие, което полицаите намерили подпряно зад входни врати и под кревати.

След акцията са образувани две досъдебни и едно бързо производства.

Такива масирани полицейски операции, за прибиране на незаконно оръжие, ще има и в други села, предупреждават криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България