Неймар и "Барселона" се разбраха

Неймар е с единия крак в „Барселона“. Според испанския вестник "Спорт", бразилецът е имал среща лично с президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу, на която веднага е приел предложението да се завърне на "Камп Ноу".

Изданието твърди, че южноамериканецът е дал устно съгласие за 5-годишен договор. Той се съгласил и на огромно намаление на заплатата си, която взима в момента в ПСЖ, само за да напусне "Парк де Пренс".

„Той дори не е поставял никакви условия“, пише вестник „Спорт“.

В момента Неймар получава по 36.8 млн. евро на сезон от парижкия гранд, което прави по 3 млн. на месец или 100 хил. на ден. Но ако се стигне до преминаването му в „Барселона“, максималният размер на възнаграждението му ще е 24 млн. евро годишно, което е с 1/3 от заплатата му в Париж.

Приблизително толкова взимаше нападателят и при предишния му престой в клуба. Той обаче реши да поеме в посока "Парк де Пренс" през 2017 г., а за него клубът получи 222 млн. евро. Само че тези две години бяха кошмарни за Неймар и той иска да се върне в отбора, в който досега е бил най-щастлив в кариерата си.

Другото условие, което футболистът е трябвало да изпълни, за да се стигне до повторен негов трансфер при каталунците, е да се откаже от съдебното дело срещу клуба, което е за бонус от 26 млн. евро. Той не му беше изплатен при трансфера в ПСЖ.

При разговорите 27-годишният национал бил и наясно, че откупуването му от ПСЖ ще струва твърде скъпо на бившия му клуб и затова се навил на предложените от Бартомеу параграфи и изявил готовност да направи всичко необходимо, само и само да не играе повече във Франция.

Коментари

Задължително поле