Нено Димов в съда: Изпълнявал съм съвестно правомощията си

"Аз съм изпълнявал съвестно правомощията си" - това заяви министърът на околната среда и водите в оставка Нено Димов пред магистратите в Специализирания наказателен съд, където се гледа мярката му за неотклонение.

"Моля да не бъде уважено искането на прокуратурата за мярка „Задържане под стража“. Вършил съм съвестно правомощията си и се присъединявам към защитата", каза Димов, цитиран от "Фокус".

По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Димов.

Според наблюдаващия прокурор Ангел Кънев, ако съдът не задържи за постоянно в ареста Нено Димов, то той би могъл да повлияе на свидетели и да попречи на разследването. По думите му това е възможно, тъй като докато Народното събрание не гласува оставката му, той все още е министър на околната среда и водите.

Специализираният съд ще се произнесе каква ще бъде мярката на бившия министър Нено Димов по-късно следобед.

Той е в ареста за 72 часа, след като беше обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. Министър Нено Димов подаде оставка от поста в МОСВ от ареста, а премиерът Борисов я прие.

Коментари

Задължително поле