Правят аутопсия на Шабан Шаулич Има неяснота около смъртта му

Парламентът пред политически колапс От БСП искат рестарт с ново Народно събрание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 февруари 2019

Икономът на Ким пратен във Виетнам Подготвя срещата САЩ-КНДР

Четирима ранени при нападение с нож в Марсилия

Над 700 аптеки в страната няма да работят утре в знак на протест

Затварят за ремонт улица „6-и септември“

Двама кредитори искат фалит на „Евроманган“ Работници настояват за прекратяване на концесията на неработещата мина

Пишат нов вариант на „бонус-малус“ Шефът на КФН Карина Караиванова отива в ЕБВР

Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова: В края на този мандат възнагражденията на педагозите ще са два пъти по-високи, спрямо 2017 г. В Павликени народният представител посети ДГ „Слънце“, разговаря със земеделски производители

Почетоха паметта на Левски в Сърбия

Румен Радев: Портретите на Левски висят в много кабинети като икони в запусната черква Още ли народната работа стои над всичко или вече просто й казваме политика, попита президентът

Журито на „Мастършеф“ тества хоби-готвачите в нова кухня Шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу показаха умения на световна класа

383 случая на агресия срещу медици през 2019 г. Пет са ефективните присъди от 2011 до 2018 г.

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 20 февруари 2019

Нидал Алгафари: БСП не са подготвени, няма ги онези биткаджии от едно време Има усещането, че опитват да жертват Елена Йончева, каза режисьорът

Смятам, че БСП не са подготвени, нямат тези кадри, които да поведат една такава битка. Всичките тези хора, които Корнелия Нинова събра около себе си – по-младите, по-напористите, има едни мъдри наши предци, които са го казали „млади са и още шляпат“. Това заяви Нидал Алгафари, режисьор и политически PR, по Канал 3.

„Не са готови, няма ги онези биткаджии, които бяха едно време, например около Жан Виденов, или около Георги Първанов, или един Николай Добрев или един, ако щете, Румен Петков, които бяха тараните, които можеха да изнесат големи, тежки кампании. Такива не виждам да има в момента в БСП“, смята Нидал Алгафари.

Той посочи, че на изминалия конгрес на социалистическата партия „единственото нещо, което успяха така да оставят като впечатление, е дали Сергей ще бъде водач на листата или няма да бъде водач на листата, макар никъде официално да не се говореше за листи. Но целият им конгрес премина през това – кои ще бъдат евентуалните 5 или 4 там души в листата, и нищо друго“, смята той.

„Има още един проблем в БСП, който те още също не могат да го проумеят, и то много отдавна съм се опитвал да им го обясня, докато работех с тях. Това, че те са направили конгрес или събиране на Националния им съвет, или на политбюро или изпълнителното бюро. Не е както беше едно време – едно време се чакаше какво Тодор Живков ще каже, дали ще каже, как ще го каже, и то се случи след това. Очакванията на целия български народ бе вторачен в тези събития. Сега никой не ги бръсне въобще. Даже журналистите, когато ходят на тези традиционни техни пресконференции, които правят всяка седмица, в повечето случаи не ходят всички“, посочи Алгафари.

„Така и така горе-долу знаем какво ще кажат, ако има нещо там стоят един двама дежурни да им го прехвърлят след това. Няма интерес, те не създават събития, те не създават неща, които да са интересни не само за техните членове или тяхната партия, но и интересни за журналистите, които да ги разнесат“, е анализът на режисьора.

Според него само Елена Йончева прави някакви сензации, но „за съжаление го има усещането като че ли Корнелия Нинова или екипа около нея се опитват да я жертват. Защото я хвърли в тази изключителна битка между нея и Бойко Борисов. Защото Елена Йончева е един цвят, тя е по-различна, хората имат едно доверие към нея, каквото нямат към нито един от БСП. И сега, когато я хвърлят в една такава корупционна схема за 700 000 лв., която много трудно се доказва, една слаба позиция, има много други неща, които са по-силни. И моето очакване даже, когато заплашиха на конгреса, че ще изкарат нещо, което е бомбастично, смятах, че ще е така около икономическите кръгове на Бойко Борисов. Оказа се, че е нещо много дребно“, каза той за скандала „Ало, Банов съм“.

Според Нидал Алгафари това, което БСП е направила с Елена Йончева, е „удавникът се хваща за сламка, те се хванаха за някаква много дребна сламка. И Елена, от една страна, тя има лична битка и борба с Бойко Борисов, и това някак си съвпадна с интересите на Корнелия“, смята Нидал Алгафари.

За позицията на президента Румен Радев по отношение на Венецуела, режисьорът смята, че държавният глава е направил гаф. „Има някои неща, които човек трябва да си направи сметка преди да се изкаже: ти с кой си? Дали България е в НАТО и в ЕС, и тогава политиката, която трябва да следва е тази, която имат общо НАТО и ЕС, или ти си в някакъв друг съюз, за който ние не знаем. И по този начин той показа, че „аз съм различен от правителството с цел да успея да привлека около себе си отново тези хора, които са по-близки до политиката на Русия“. Така че вътрешнополитически той си направи правилен ход, но външнополитически, според мен, е гаф. Не може да имаме разнобой във външната ни политика“, убеден е Надал Алгафари.

„Според моето очакване, въпреки че съм се отдалечил от политиката, Румен Радев по-скоро залага на игра, която е за след време. Вероятно за някакъв нов проект, който да се направи, защото в България, за да можеш да изпълняваш
обещанията си, трябва да си в изпълнителната власт. А президентът не е изпълнителната власт, президентът е представителната власт. Така че може би инвестира в някакъв проект, по който, може би, ще го тласнат да тръгне,
като се надявам, че ще има достатъчно мъдри хора, които да му припомнят какво направиха всички негови предшественици. И той наистина си въобразява, че целият този рейтинг, който му се поднася на тепсия, че е негов личен, а той не е негов личен, той е на президентската институци“, каза експертът по политически пиар.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Прав си Нидал, всички от Позитано 20А си никакви и ЗА НИЩО !?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.