Нидерландия погна нарушители на вечерния час

Улиците в Нидерландия опустяха след влизането в сила на вечерния час, обявен заради пандемията от коронавируса.

25 души са арестувани, а 3600 са глобени

Обвиняват властта в диктатура

Полицията в Нидерландия задържа 25 души и глоби над 3600 за нарушения на вечерния час, въведен заради пандемията от коронавируса, който влезе в сила в събота, предаде Ройтерс.

От 21,00 до 4,30 часа хората могат да се движат из улиците само в извънредни случаи, като ходене на работа например, за което се изисква специално разрешително. Позволено е също да се разхождат кучета, но само от един член на семейството. Нарушителите на вечерния час се наказват с 95 евро глоба.

Силите на реда уточниха, че арестите са извършени за насилие срещу полицейски служители или отказ на хората да си отидат вкъщи.

Близо 80% от хората, спрени за проверка, показали всички необходими документи, удостоверяващи правото им да се намират навън.

Проблеми имало само в някои селища. В град Урк младежи обикаляли с коли пристанището по, а по-късно бил подпален местен център за тестване за коронавируса.

В град Стейн пък младежи излезли навън късно вечерта, пуснали силна музика, пиели алкохол и скандирали лозунги, обвиняващи властите в диктатура.

Коментари

Задължително поле