Никога няма да познаете кой играе главната роля в новия филм на Брадли Купър (ВИДЕО)

Брадли Купър влезе в режисьорските среди, а новата му творба се казва "Маестро". В този филм актьорът играе сам и главната роля, превъплъщавайки се в образа на известния музикант Леонард Бърнстейн. „Маестрото“ е безстрашна любовна история, която описва връзката между твореца и Фелисия Монталегре Кон Бърнстейн. Любовно писмо към живота и изкуството, „Maestro“ е в основата си емоционално епично изображение на семейството и любовта, според описанието на филма, чиято премиера по Netflix ще бъде на 20 декември. Филмът ще се появи по кината в края на ноември.

Бърнстейн беше американски композитор, диригент, автор, учител и пианист. Той е сред първите диригенти, родени и образовани в САЩ, получили световно признание. Според музикалния критик Донал Хенен той е бил „един от най-невероятно талантливите и успешни музиканти в американската история“.

Славата му произтича от дългия му мандат като музикален директор на Нюйоркската филхармония, от дирижирането на концерти с повечето от водещите световни оркестри и от музиката му за West Side Story, Peter Pan, Candide, Wonderful Town, On the Town, On the Waterfront, Mass и много други композиции, които включват три симфонии и много камерни и солови произведения.

Бърнстейн е първият диригент, който изнася поредица от телевизионни лекции за класическа музика, започвайки през 1954 г. и продължавайки до смъртта му. Той също беше критична фигура в съвременното възраждане на музиката на Густав Малер, композиторът, към когото имаше най-страстен интерес.

Като композитор той е писал в много стилове, включително симфонична и оркестрова музика, балет, филмова и сценична музика, хорови произведения, опера, камерна музика и пиеси за пиано. Много от произведенията му се изпълняват редовно по целия свят, но нито едно не може да се сравни с огромната популярност и успеха на West Side Story, според страницата му в Wikipedia. 

Вижте трейлъра на филма "Маестро":

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино