Николай Колев-Босия се оказа с отнета шофьорска книжка заради куп нарушения на пътя

Снимки: Цветан Томчев

Николай Колев-Босия, който предприе гладна стачка заради корупция при шофьорските изпити, се оказа с отнета шофьорска книжка, информира Канал 3. Отнети са му всичките 39 контролни точки. Причината да му я вземе КАТ, са куп нарушения на пътя.

Първото е регистрирано още на 19.09.2004 г. в Айтос, стана ясно от изнесена информация на Главна дирекция "Национална полиция" пред депутатите от временната комисия, създадена за проверка на твърденията му за търговия с книжки.

Нарушенията на Босия са за превишена скорост, неспазване на пътни знаци и неизправен автомобил. Заради всичко това през 2017 г. Босия е с отнета книжка. Към момента контролните точки не са му възстановени.

Докладът на полицията е във връзка с писмото на журналиста Илиана Беновска до председателя на Народното събрание и до временната комисия с искане да се отговори дали Босия има нарушения на Закона за движение по пътищата.

От КАТ пропуснаха да кажат, че на всички места ми искаха пари. Това каза Николай Колев-Босия на заседание на Временната комисия, която разглежда сигналите му за нарушения от страна на ИА „Автомобилна администрация“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България