Нина Лишовска с нова изложба в галерия „Нюанс“

Утре вечер в столичната галерия „Нюанс“ официално ще бъде представена новата изложба на скулпторът Нина Лишовска – „Добавена реалност“. 

Като творец с дългогодишна практика тя е жена, която успява да се докаже в по-скоро мъжка професия като работи с най-трудните за овладяване материали - метал, стъкло, дърво, керамика. Оформени от нейната ръка тези материи се  превърнат в изящни, но силни образи родени от нейното въображение. 

Самата Нина казва, че първо формира образа в съзнанието си, от там започва нейният процес, именно към това е препратка и наименованието на изложбата „Добавена реалност”. Освен скулпторите й, на изложбата в галерия „Нюанс“ ще видите и рисунки.

Нина Лишовска завършва дърворезба в Техникума по дървообработване и вътрешна врхитектура в Русе, след което и скулптура във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Преподава в Националното училище по изкуствата ”Проф. Веселин Стоянов” в Русе. На най-амбициозните свои ученици предлага възможност да усетят магията на творческия процес, като работят заедно с нея в ателието й, разположено във фабрика за огнеопорна керамика на брега на Дунав. 

Представяла е редица самостоятелни изложби из цяла България и чужбина. Нейни творби са показвани в неведнъж в Австрия, Чехия и Германия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства