Нинова предпочете хотел на арестувания Ветко Арабаджиев

Червени се разгневиха на Нинова, че прави срещи с актива в хотела на арестувания Арабаджиев.

В Пловдив след три години прекъсване

Среща с част от пловдивския актив на БСП и председателя на партията Корнелия Нинова стана повод за недоволство при социалистите. За пръв път от три години насам Нинова идва в Пловдив, но вместо в местната централа, разговорът се състоял в хотела на арестувания за пране на пари и данъчни измами бизнесмен Ветко Арабаджиев, обясниха пред “Труд” червени.

“Смяна на ръководството дали ще има, зависи от пловдивските социалисти”, каза Нинова и допълни, че “има какво да се работи за състоянието на пловдивската организация”. “Не сме говорили с Георги Гергов за предстоящите вътрешни избори”, каза Нинова.

На 15 март в Пловдив ще избират градски лидер, а сегашният Красимир Трифонов е сочен за близък с областния лидер Георги Гергов. Нинова обаче бе посрещната от Иван Петков, който е спряган за вътрешнопартийна опозиция спрямо Гергов.

На въпрос дали се страхува от предстоящия пряк избор за нов председател на БСП и сигналите, че вероятно оргсекретарят на партията Кирил Добрев ще се кандидатира също, Нинова заяви: “От далеч по-сериозни неща не се страхувам, та камо ли от Кирил Добрев. Ние сме най-демократичната партия, всеки е свободен да се кандидатира, а партийните членове решават”.

Коментари

Задължително поле