Нинова се впуска в надпреварата за лидер на БСП отново

"Благодаря на всички гласували за БСП, на всички членове, симпатизанти и всички работили в кампанията". Това заяви председателят на БСП пред медиите.

"Искам да им дам кураж, защото въпреки загубата, БСП е единствената партия, която повишава гласовете си на тези евроизбори с 30 хил., единствената партия, която увеличава броя на евродепутатите си в Европа, в това състезание, където участват 25 социалистически и социалдемократически партии- ние сме на 5-то място. Имайте самочувствие и сили да продължим напред", каза още тя.

Нинова коментира, че въпреки това БСП е загубила изборите и смята, че отговорността трябва да е на всички. "Моята представа за морал и достойнство в политиката означава първият да поеме най-голямата отговорност. Затова днес, преди началото на Националния съвет, преди приемането на дневния ред, направих обръщение и подадох своята оставка пред НС и поисках свикване на конгреса на 15-ти юни", обясни лидерът на левицата.

По думите й, тъй като Конгресът е органът, който я е избрал, по устав, той трябва да констатира оставката и да я приеме. "След 1 5-ти юни ще се приемат правилата за избор на председател пряко от цялата партия", каза още тя и допълни, че когато тези правила бъдат приети, кандидатите ще се явят на състезание пред цялата партия за избор на нов председател. "Когато това се случи, възнамерявам заедно с другите кандидати да се явя, скъпи членове и симпатизанти на БСП, пред вас за вашето доверие отново", заключи Корнелия Нинова.

Коментари

Задължително поле