10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

Нищо лично в цензурата

Българският вариант на еврорегламента за защита на личните данни GDPR вече е факт. И не просто факт, а уникален.

В характерното си стремление да настигнат европейците и да ги надминат даже, българските депутати не само промениха националния закон (ЗЗЛД), но и дописаха европейския GDPR – с 10 критерия. Така узакониха проверките на медиите.

По 10 точки ще се проверява дали едно слово е журналистическо и заслужава ли статут, при който обработката на лични данни е допустима. Да, точно така. Ако това поражда съмнение за цензура у някого, то определено е обосновано. Защото по точка 10 например, която гласи -„други обстоятелства, съотносими към случая“- само Бог знае кой ще бъде „ударен“ и кой „оправен“, както пишеше в тефтера на комисаря Златанов“… Само Бог и Комисията за защита на личните данни. А ако Бог няма, никой не знае в близко бъдеще какво ни чака.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Тия регламенти са направени по искане на Ислямстите Башибозуци и Негрите Измамници- Нашественици. До преди 7-8 години, по интернет сайтовете плюеха по всички за които се пише, Но след като арабите Ислямисти и негрите тръгнаха към Европа,. тия НЕ могат да понесат да ги плюят всички и затуй чрез ПОДКУПИ искат да завземат Европа. Разни турци плащат подкупи на Б. Борисов да стават полицаи и да влязат в държаните служби… Ахмед Доган, също е бил турски Доносник- Шпионин. Преди години, като нападнаха да убият папата- 1981 г, турците от организацията „“Сиви вълци“ от Турция, разни Турски Шпиони като Ахмед Доган обявиха че българи са опитали да убият Папата. СЪщите турци взривяваха бомби за да завземат България. Ахмед Доган КРАДЕ през парламента и подпомага всякакви турски башибозуци обикалящи България, които ограбват, убиват и изнасилват… Братя Галеви са били видени по Българското Черноморие с турски Паспорти, с турски имена. Само Б. Борисов и съдията дето ги пусна да избягат от затвора не са ги видели.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.