Новата метростанцията "Бул."България" е почти готова

Изпълнени са 90% от строителните дейности

Около 90% от строителните дейности по изграждането на метростанцията от Линия 3 на столичното метро "Бул."България" са изпълнени.

Кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД проф. Стоян Братоев провериха напредъка на обекта. В момента се изпълняват довършителни работи, съобщиха от Столична община.

Метростанция "Бул. "България" е разположена на кръстовището на булевардите "България" и "Акад. Ив. Гешов" и е част от Линия 3, която се изпълнява по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура".

Предвижда се в края на март да започнат изпитания с метровлакове по новия релсов път в участъка "Медицинска академия – "Красно село".

В София вече са доставени 13 от новите метровлакове "Сименс".

В момента от Линия 3 се изграждат 12 км. До края на тази година ще бъдат пуснати първите 8 км от тях: от бул. "Владимир Вазов" през "Оборище", "Орлов мост", центъра, НДК, през "Александровска болница", бул. "България" до "Красно село". През първата половина на 2020 г. ще бъде пуснато движението по втория етап – 4 км с 4 метростанции от кв. "Красно село" през ж.к. "Овча купел" до "Околовръстния път" при кв. "Горна баня".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България