Нова жертва на коронавируса в Пазарджик

Тази сутрин е починал 89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения, съобщиха от болницата в Пазарджик.

При него на пети май се установява положителна проба за коронавирус. Той е преместен в Инфекциозно отделение от ОАИЛ. Четирима пациенти с потвърдена диагноза COVID-19 са изписани от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик.

Това са две жени, съответно на 70 и 72-години и 59-годишен мъж от Пазарджик, както и 21-годишен мъж от с. Кръстава. Трима от тях са с тежки придружаващи заболявания, част от които декомпенсирали. Ковид заболяването при двама от тях протече като средно тежка форма - с развитие на двустранна пневмония, а при един - като тежка форма - и с прояви на дихателна недостатъчност.

"При младия мъж състоянието беше стабилно по време на престоя в ковид сектора. И четиримата са изписани с един отрицателен PCR тест," съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.

В Инфекциозно отделение на лечение остават шест пациенти с потвърдена диагноза COVID-19. При трима заболявянето протича като тежка форма, останалите са в стабилно общо състояние.

Четирима са болните, съмнителни за заразяване с новия коронавирус, настанени с клинични прояви в Инфекциозно отделение. Двама от тях са контактни на вече потвърдени случаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България