Нова успешна операция на синдрома на лешникотрошачката в УМБАЛ "Св. Екатерина"

Почти половина средства са за УМБАЛ “Св. Екатерина” за инвестиции с цел прилагане на най-съвременни методи и технологии за диагностика и лечение.

Поредната успешна операция по повод на рядката патология - синдрома на лешникотрошачката, извършиха съдови хирурзи в УМБАЛ „Света Екатерина“. Болницата, която е под ръководството на проф. д-р Генчо Начев, е единственото лечебно заведение в България, в което рутинно извършват лечението на този синдром.

Този път съдовите хирурзи, ръководени от завеждащия клиниката проф. Тодор Захариев, успешно оперираха 36-годишната пациентка К.С., при която освен наличната компресия на лявата бъбречна вена се диагностицира и съпътстваща компресия на дванадесетопръстника - синдром на Уилки, което наложи едновременна корекция на двете патологични състояния.

Оперативното лечение премина успешно по предварителния план на лекуващия екип и след  нормално протичащия следоперативен период, пациентката ще бъде изписана на 5-ия следоперативен ден с указания за подходящ режим.

Коментари

Задължително поле