Новият кмет на столичния район „Младост“ е Деница Николова (обзор)

 

Съветниците си блъскат главите как да спрат застрояването на градинките в квартала, обсъждат обезщетения за инвеститорите

 

 

Досегашният зам.-кмет на столичния район "Младост" Деница Николова временно ще поеме управлението на района до избора на нов кмет през есента с президентския вот на 6 ноември. Това реши вчера Столичният общински съвет на извънредна сесия. Предложението Николова да наследи поста на подалата оставка д-р Цвета Авджиева бе прието с 40 гласа „за“, трима съветници се въздържаха, а един гласува против.

Деница Николова бе единственият кандидат за овакантената позиция. Тя става част от екипа на бившата кметица през 2011 г., като поема ресор „Образование, социални дейности, култура и спорт“.

До назначаването й се стигна след серия протести срещу застрояването на частен терен в кв. „Младост 1“. Кметът на София Йорданка Фандъкова прекрати строежа и разпореди проверка на зелените площи в квартала. От ГЕРБ свалиха доверието към д-р Авджиева и поискаха да подаде оставката си, защото мотивите, с които е дадено разрешение за строеж, не били достатъчно аргументирани.

Ще съдействаме с каквото можем. Ако се констатират нарушения и виновниците са от текущата администрация, ще има оставки, увери Николова.

От Столичната община търсят решения за казуса със застрояването на градинки в район „Младост“. Ситуацията е заплетена, защото инвеститорите са в правото си да строят. Ще се разгледа възможността да се обезщетят собствениците, като им се даде друг терен, коментираха пред „Труд“ общински съветници. От БСП поискаха да се преразгледа подробният устройствен план на района.

Коментари

Задължително поле