Новият ултрамодерен стадион на "Тотнъм" най-после отвори врати

Новият стадион на "Тотнъм" най-после отвори врати. След 679 дни чакане, многобройни отлагания, изключително надхвърлен бюджет, стигнал до около 1 милиард паунда, лондонският отбор и феновете му най-после могат да бъдат горди от резултата, а той е наистина впечатляващ.

Това е първият стадион с подвижна настилка. Основата на терена ще е изкуствено игрище по стандартите на НФЛ, където ще се играят мачове по американски футбол или други събития, които биха могли да навредят на тревното покритие. Върху него ще се разстила чрез специални релси естествено футболно игрище по стандартите на ВЛ, като сглобяването ще отнеме към 25 минути.

Трите платформи, по които ще се разстила игрището, тежат по 3000 тона и ще се спускат изпод Южната трибуна по протежение на целия терен. Страничните тревни площи също са подвижни. Технологията вече е изпробвана в тренировъчния комплекс на Тотнъм. Проектът е направен съвместно SCX - компанията, която е отговорна и за подвижния покрив над корт №1 на Уимбълдън.

https://www.youtube.com/watch?v=3xO4P5QorVM

Новият стадион има и почти двойно по-голям капацитет от предишния "Уайт Харт Лейн", от 36 284 до 62 062, като това го поставя на 7-мо място по капацитет във Великобритания и на 3-то сред отборите от ВЛ след "Олд Трафорд" на "Манчестър Юнайтед" и "Лондон Стайдиъм" на "Уест Хам".

Първият пробен мач бе изигран между отборите до 18 години на "Тотнъм" и "Саутхамптън", като домакините победиха с 3:1 пред публика от близо 30 000. Следващият пробен  мач ще бъде  на 30-ти март, ще може да бъде посетен от до 45 000 фенове и ще бъде между легендите на "шпорите" и "Интер". Първият официален мач ще бъде срещу Кристал Палас в мач от ВЛ на 3-ти април.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят