Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Троен сблъсък в Шумен

Нови 600 работни места се отварят в Пиринско

Нови 613 работни места могат да бъдат осигурени с европейска финансова подкрепа в Пиринския край. Почти всички по-малки общини в област Благоевград са допустими за участие в Проект „Работа” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Подаването на заявления от работодателите от общините Банско, Белица, Гърмен, Кресна, Петрич, Разлог, Сатовча, Симитли, Струмяни, Хаджидимово и Якоруда за участие в Проект „Работа“  стартира  на 16-и този месец и ще приключи на 9-и март, уточниха от Областен информационен център.

Работодатели от реалния (частния) сектор, общини и общинските предприятия, физически или юридически лица, вписани в регистъра към АСП за предоставяне на услугите по дейностите „Домашен социален патронаж” и/или „Домашен помощник”, социални предприятия, дружества за заетост, предприятия, които осигуряват временна работа, НПО, и някои определени видове земеделски производители ще могат да получат средства за осигуряване на заетост за период от 12 месеца на безработни и неактивни лица.

Работодателите ще получат безвъзмездни средства за разходи за възнаграждения за всяко лице, включено в заетост до 12 месеца при покриване на 100 % от сумата на минималната работна заплата, установена за страната, за всички дължими вноски за сметка на работодателите, съгл. изискванията на КТ и КСО, както и всички доплащания по приложимото национално законодателство.

Ще се покрият разходи за обучения с ваучери за придобиване на професионална квалификация и за придобиване на ключови компетентности на наетите лица, като обучението може да се провежда преди или по време на заетостта, но трябва да приключи не по-късно от планирания ѝ край, както и разходи за един наставник, нает от работодателя за период до 3 месеца на пълно или непълно работно време (най-малко 4 часа). Месечното възнаграждение на наставника е в размер на една минимална работна заплата и половина.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.