Ново осветление повишава безопасността на полетите на летище Варна

Операторът вложи близо 3 млн. лв. в подмяна на 40-годишната система

С нови светлини на пистата и пътеките за рулиране се сдоби летище Варна. Проектът на стойност 2,92 млн. лв. повишава безопасността на полетите и ще улесни пилотите в периоди с намалена видимост, които са често явление край морето. Подменена е и цялостната система за управление и контрол на светотехническите съоръжения.

Досегашната бе на повече от 40 г., а новата е "умна" и автоматично сигнализира при възникнал проблем, което гарантира бързото му отстраняване, съобщиха от "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, което от 10 г. оперира морските летища във Варна и Бургас. За този период компанията е вложила 350 млн. лв. в модернизацията на двата аеропорта, а до 2027 г. планира още 256 млн. лв. Във Варна в ход са два проекта - за реконструкция на най-дългата и натоварена пътека за рулиране "Алфа" и за подобрения в хангара за ремонт на самолети.

"Целта ни е да увеличим безопасността и да допринесем за имиджа на Варна като международна дестинация", обясни Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на дружеството.

Коментари

Задължително поле