Нов керван от 500 имигранти потегли от Хондурас към САЩ

Около 500 имигранти формираха нов керван, който потегли от Хондурас към Съединените щати, съобщава Си Ен Ен, предаде БГНЕС.

Керваните се превърнаха в обект на яростни политически спорове в САЩ, като президента Доналд Тръмп се закани, че ще направи всичко възможно имигрантите да не влязат в страната.

Предишните кервани доведоха до изпращането на 5000 американски войници по границата с Мексико - мярка, която демократите нарекоха политически цирк.

Предишният керван спря на границата между САЩ и Мексико и хиляди се оказаха блокирани - без да могат да преминат на американска земя и без реална възможност или желание да извървят хилядите километри обратно към дома.

Керваните от имигранти от Латинска Америка не са рядкост. Лошите условия за живот в Хондурас, Салвадор и Гватемала са една от основните причини.

В Съединените щати мненията за имигрантите са крайно различни. Някои ги определят като хора в беда, на които трябва да се даде шанс. Други виждат в тях заплаха или дори приносители на опасни болести.

Коментари

Задължително поле