Нов литературен салон "Леге 10" в столицата

Нов литературен салон се открива в столицата, негов домакин ще бъде залата наул.“Леге“ № 10, етаж 1. Във всеки първи четвъртък на месеца тук ще се провеждат вечери, посветени на класиците на българската художествена словесност, както и на съвременни литературни творци, ще се представят нови книги – поезия, проза, публицистика.

Откриването на салона ще стане на 8 февруари (четвъртък) в 18.00 ч. с вечер, посветена на гениалния поет и идеолог на българското националноосвободително движение Христо Ботев. Ще бъде представена книгата „Борба“ на издателство „Захарий Стоянов“, която съдържа стихотворенията на Христо Ботев, илюстрирани от Борис Ангелушев, и статията „Христо Ботев- великата национална душа“. Вечерта ще бъде и поклонение пред Войводата по случай 170 години от рождението му. Гео Милев го нарича първата и най-ярката манифестация на българския расов гений, той е огнедишещото сърце на националната и социалната революция.

Програмата за следващите месеци включва:

1.3.2018 г., 18.00 ч. – вечер, посветена на 140 години от Руско-турската освободителна борба и представяне на книгата на акад. Константин Косев и Стефан Дойнов „От Шипка и Плевен до Сан Стефано и Берлин“;

5.4.2018 г., 18.00 ч. – вечер, посветена на 140 години от рождението на Пейо К. Яворов;

3.5.2018 г., 18.00 ч. – вечер, посветена на Гео Милев и представяне на новото издание „Септември“ с илюстрации от Борис Ангелушев.

Коментари

Задължително поле