Нов сериал на „Нетфликс“ преобръща гръцката митология

Сериалът си поставя за цел “да преобърне митовете” за боговете.

Представят боговете от Олимп като шантаво семейство

Стрийминг платформата с 16 милиона нови абонати в пандемията

“Нетфликс” ще снима нов сериал, който ще постави гръцката митология в съвременен контекст. Той ще бъде “тъмно и комично преосмисляне на гръцката митология”, което ще пренесе персонажите в съвремието ни. Някои от темите, които ще засегне са политика, власт, пол и живот в отвъдното.

Според експерти описанието звучи като смесица между “Пърси Джаксън”, “Игра на тронове” и “Безсрамници”. Предполага се, че заедно с успешния “Вещерът”, новият”Хаос” ще наследи хитовия “По-странни неща”, за който се говори, че ще приключи с предстоящия четвърти или най-много пети сезон.

“Хаос” ще се развива в три сюжетни линии - боговете на Олимп, обикновените хора на Земята и Подземното царство. Сериалът си поставя за цел “да преобърне митовете”, като началото ще поставят Орфей и Евридика, а боговете ще бъдат представени като дисфункционално семейство.

За “Хаос” се говори още от 2018 г., когато стримийнг гигантът даде зелена светлина за десет епизода от продукцията на създателката му и сценарист Чарли Ковъл. Към момента няма повече детайли за сюжета, персонажите и премиерната дата, но се очаква снимките да започнат в края на юни.

Пандемията и стоенето вкъщи носят големи печалби на някои компании като “Нетфликс” в световен мащаб. Гигантът за стриймване на филми и сериали обяви, че значително се е увеличил броят на абонатите им. Американската компания отчете близо 16 милиона нови клиенти за първото тримесечие на годината. Това е два пъти повече от същия период през 2019 г.

Коментари

Задължително поле