Нощувки без пари на морето през септември

С last minute пестим 1/2 от цената, със 100 лева е по-евтино и в Евксиноград

20 лева със закуска и вечеря в Камен бряг, Албена” привлича с офертата си “Златна възраст 60 плюс приятели”

Безплатни нощувки като бонуси за предплатена седмична ваканция сложиха на тезгяха родните хотелиери. Още в първите дни на септември оферти за един или два дни безплатен престой бяха обявени заедно с намаленията от 20 процента. Сред триковете за привличане на туристи са и 10-дневните пакети които вървят с подарък от 4 нощувки. Хотели пускат и тридневни промоции на половин цена за записване last minute.

Нощувка със закуска за 30-35 лева може да се намери в курорта "Св.Св.Константин и Елена", а ол инклузив в Златните излиза между 40-80 лв. за три-и четири звезди. Намаленията от 1 септември са с над 20 % в сравнение с пика на сезона, а от 1 октомври ще паднат наполовина.

Квартири в центъра на Варна могат да се намерят за 8-10 лв., а луксозен мезонет до града може да се наеме за 72 лв. за вечер. По Южното Черноморие офертите са аналогични. От 1 септември поевтиня почивката и в базите на властта. От 300 на 250 лв. е паднала цената на голям апартамент в резиденция “Евксиноград”, а в любимото на президент и премиер “Слънчево бунгало” със 100 лв. - от 700 на 600 лв. В Шабленската резиденция стая лукс в “Добруджански двор” може да се наеме срещу 90 лв. на нощ.

Курорт “Албена” привлича с офертата си “Златна възраст 60 плюс приятели”, която е 318 лв. за 5 нощувки на човек.

Къща за гости в Кранево може да се намери за 10 лв. на нощ. Цената скача малко нагоре, ако има интернет и телевизия. Двойна стая в Шкорпиловци може да се наеме срещу 34 лв. Срещу 20 и 40 лв. хотели и вили в Камен бряг и Крапец предлагат нощувка със закуска и вечеря.

Допълнителните почивни дни около Деня на Независимостта и хубавото време през септември са гаранция, че морския сезон ще продължи през целия месец и поне в първите две седмици на октомври.

Пак заради хубавото време няма да спрат и еднодневните морски екскурзии за по 10 лева от Шумен, Раздград, Добрич и Търговище. Микробуси на туристически фирми и частни превозвачи правят ежедневни курсове до плажовете по северното ни Черноморие.

Най-разпространената дестинация е курортът “Св. Константин и Елена”. При трето пътуване клиентите получават отстъпки от 20 процента и така билетчето Шумен-Варна, например струва вече 4 лв. в едната посока.

ПОД АРЕНДА

22 лева излиза тен на Паралия

Светлана Василева,

Труд, Благоевград

Евтино море на екзотична дестинация през септември и октомври в Гърция вече не е блян, а възможност. Благоевградски туроператори например предлагат в първите дни на октомври 5 дни на Закинтос за 380 лева на човек, на Лефкада - за 270 лева. Йонийското море е топло и по това време, така че плажът е възможен. А ако се доплати може да си направи човек и круизна обиколка из района за нищо пари.

Цените за плажовете на Бяло море също са изкусителни. За седем дни в Катерини Паралия може да се почива срещу 160 лева на човек за 7 дни по това време. Което прави дневния разход за септемврийски тен около 11 евро или към 22 лева.

Ниските цени се постигат и заради факта,че стотици българи построиха или взеха под аренда хотели в Северна Гърция и сами диктуват ценовата политика.

От няколко години в Благоевград стана модно да се взимат кредити, с които се купуват апартаменти по крайбрежните села. Целта е даване под наем на цялото жилище или на стаи. С печалбата от заема хем се покрива месечната вноска по кредита, хем остава и за собственика. Така през септември става реално нашенци да спят срещу 30 лева на вечер. Обявите за евтиното есенно море на комшиите заливат отвсякъде, те са по сайтове и социални мрежи.

Затова и наплива към Гърция през септември не секва, а българите са добре дошли като туристи. Тенденцията може да се запази и през октомври, тъй като към момента ранните метеорологични прогнози сочат, че ще се радваме на циганско лято.

Любителите на онлайн резервациите могат да спестят до 78 процента от реалната цена на къщите или вилите под наем, стига да проследят актуалните промоции. От 438 лева за вечер, луксозни апартаменти в Миконос се предлагат в момента на 173 лева.

Резервации в Александруполис може да се направят за 156 лева, вместо досегашните цени от 441 лева за студио или апартамент.

В Турция свалят цените от октомври

Въпреки поевтиняването на турската лира, хотелите в съседката не свалят цените, показа проверка на “Труд”. Сезонът там все още е в разгара си през септември и по-ниски оферти могат да се намерят чак за октомври. Седем нощувки на човек в 4-звезден хотел ол инклузив в Кушадасъ върви по 700 лева. В цената влиза и транспорт с автобус. От октомври обаче същата оферта поевтинява рязко и се предлага за 460 лева на човек.

Седем нощувки отново в 4-звезден хотел в Анталия се продава по 740 лева на човек, като в цената е включен и самолетен билет. В цената влиза до 20 кг багаж и 5 кг ръчен, уточняват от туроператорът. Внимавайте, когато избирате хотел в курорта, защото някои не допускат деца до 16 години. В Дедим например може да почивате една седмица за 513 лева в 5-звезден хотел, но ще трябва са си осигурите транспорт.

ФЕЙК НЮЗ

Няма изчезнал плаж край Варна

В редакцията на “Труд” се получи опровержение на фалшива новина от сайта на “Дневник”. В материала става дума за изчезнал плаж край Варна. От администрацията на морския град са категорични, че твърденията, посочени от “Дневник”, не отговарят на истината.

“В публикацията “Още един плаж край Варна изчезна, този път от документи на общинската администрация”, изнесените факти и обстоятелства не отговарят на истината. Сочената в публикацията територия никога, в нито един документ, не е фигурирала като морски плаж”, се казва в съобщението.

“По данни от кадастралния регистър на недвижимите имоти, посоченият имот е публична държавна собственост и представлява Аспарухов парк, урбанизирана територия, част от населено място Варна. В приложената скица няма условен знак за пясъци”, допълват от администрацията на Варна.

Секс и бой в Слънчев бряг

Бивш затворник отвличал и изнасилвал проститутки

Ще искат затвор за англичанин, нападнал възрастен мъж

Освен луксозни хотели, ресторанти и плажове, по Черноморието вилнеят и престъпници. От прокуратурата съобщиха днес, че е арестуван бивш затворник, който отвличал, изнасилвал, подлагал на мъчения и ограбвал улични проститутки в Слънчев бряг. Три са жертвите на 43-годишния Николай Паскалев. Две от проститутките били отведени в гора, където били изнасилени. Третата била вързана с т. нар. “свински опашки” и гаврата била извършена в гора край село Приселци.

“Престъпленията са извършени с изключителен цинизъм, граничещ с нечовешкото”, каза окръжният прокурор Георги Чинев. След изтезанията, рецидивистът снимал личните карти на жертвите и ги заплашвал, че ако проговорят, ще им отмъсти.

От бургаската прокуратура се заканиха да искат строго наказание и за англичанин, който нападна и преби безпричинно трудноподвижен и възрастен шотландец в хотел в Слънчев бряг, който е собственост на задържания Ветко Арабаджиев. 27-годишния Дани Джеймс Кнот е в ареста. “Няма да толерираме подобни деяния! Няма как да мине само с глоба, както при шведа, пребил камериерка. Ще искаме лишаване от свобода. Това са абсурдни действия”, каза шефът на апелативна прокуратура в морския град Любомир Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България