Няма да се учи онлайн при грипна ваканция (обзор)

Здравният министър Меджидиев и просветният Пенов обясниха, че грипната вълна е обикновена и че няколко дни ваканция нямало да повлияят на учебния процес.

Противоепидемични мерки по области, а не на национално ниво

Ако се наложи второ прекъсване на учебните дни, тогава онлайн от вкъщи

В момента не се отчита пик на грипна епидемия, очакваме да настъпи до две седмици. Противоепидемични мерки се налагат по области, а не на национално ниво. Това заяви здравният министър Асен Меджидиев след заседанието на Министерски съвет, на което службеният премиер Гълъб Донев заръча здравният министър да работи в тясна координация с просветния министър проф. Сашо Пенов по темата грип.

Според Меджидиев става въпрос за “обикновена грипна вълна” и затова не се налагат специални мерки. 

Министърът припомни, че носенето на маски е пожелателно.

Образователният министър Сашо Пенов уточни, че дните от 12.01 до 17.01 в Бургас са неучебни, без обучение в електронна среда. “Четири дни няма да повлияят сериозно върху преподаването на учебните предмети”, уточни той.

“Ако обстановката се усложни и се наложи второ прекъсване на учебния процес, ще обсъдим онлайн обучение. Това ще е еднакъв подход по области - първата стъпка са неучебни дни, а втората стъпка, при ново продължаване на неприсъствения учебен процес - обучение в електронна среда”, каза още Пенов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование