Няма заплаха за терористичен акт при случая с катарския гражданин в столичен мол

Няма заплаха или закана за терористичен акт при случая с непристойното поведение на катарски гражданин в столичен мол, предаде БНР. Софийската районна прокуратура му е повдигнала обвинение за хулиганство и му е наложила мярка "задържане под стража" за 72 часа.

Преди ден катарският гражданин Алтхани Сауд Мохамед се е държал изключително непристойно спрямо работещите в столичен мол, съобщи заместник-районният прокурор Радослав Димов.

"В сградата на търговски център е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото", каза Димов.

Наблюдаващият прокурор ще изготви искане за постоянна мярка "задържане под стража", с оглед на това, че катарският гражданин няма регистрация на територията на страната и има опасност да избяга.

"Не става въпрос за заплаха или закана за извършване на терористичен акт. В тази връзка е извършена и проверка от служители на ДАНС. Действията на господин Джасем са чисто хулигански и не са насочени нито към националната сигурност, нито към изразяване на някакви дейности във връзка с терористични организации."

Коментари

Задължително поле