Обвиниха в хулиганство 21-годишния нападател на слепи туристи в Несебър

Снимка: Архив

Мъжът, който нападна незрящи туристи в Несебър, вече е с повдигнато обвинение за едро хулиганство. Това съобщиха от прокуратурата в курортния град. Спрямо 21-годишния Тодор Маринов е постановено задържане до 72 часа. Предстои да бъде внесена и разгледана неговата мярка за неотклонение, предаде БНТ.

От прокуратурата в Несебър съобщиха, че до момента мъжът не дава обяснение за поведението си при инцидента, станал на 24 юни на главната улица в Стария град. Група туристи, сред които незрящи и техните асистенти, са се движели по улицата. Маринов първо е бутнал леко с автомобила си една от жените, а след направена забележка от асистентката излязъл от автомобила и я ударил с ръка по главата. В това време автомобилът се придвижил свободно и се блъснал в дърво. След саморазправата мъжът се качил в колата и напуснал мястото.

Случаят става достояние на медиите чрез видеозапис, който е направен там от камера. Полицията се е самосезирала и след издирване е успяла да открие Маринов, както и групата туристи, малтретирани от него. Маринов е местен жител, студент е, семейството му се занимава с дребна търговия. Автомобилът, с който е бил, е на дядо му, изясниха още от прокуратурата. Туристите са дали свидетелски показания по случая.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право