Областният управител на Пловдив: В мирно време ПТП-тата са най-нелепата причина, водеща до отнемането на човешкия живот

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров призова в петък кметовете да отбележат във всяко населено място от областта 19 ноември – Световния ден за възпоминание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Той се отбелязва с решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември.

„Моят апел е да отбележим този ден във всяко населено място от областта, за да засвидетелстваме своята почит към загиналите при ПТП, да изкажем съчувствие към пострадалите и да утешим техните близки и роднини, защото мъката и страданията са големи и оставят незаличими следи в живота им. В мирно време ПТП са най-нелепата причина, която води до отнемане на най-скъпото - човешкия живот.

Ето защото безопасността е грижа и задължение на всички ни - от компетентните органи, обществените организации и медиите, до образователните институции и отделното семейство. Не случайно безопасността на движение се определя като споделена отговорност и нейното подобряване не е по силите на нито една институция или организация. Пловдивска област поради своето географско разположение и важните транспортни артерии, които минават през нея, се явява място, в което се концентрира изключителен трафик на МПС, а оттам и предпоставки за възникване на тежки ПТП.

В този смисъл Денят за възпоминание на жертвите от ПТП е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от отговорно отношение и култура в движението по пътищата. Призовавам още веднъж да пазим както своя живот и здраве, така и живота и здравето на останалите участници в движението, да обучаваме и подготвим своите деца и членове на семействата ни и не създаваме предпоставки за ПТП, защото всеки живот си заслужава това”, се казва в специално обръщение на областният управител Здравко Димитров към кметовете на общини и населени места в Пловдивския регион.

Коментари

Задължително поле