Облачно с превалявания, но топло време днес

Днес ще се задържи по-топло от обичайното за края на януари с максимални температури между 7° и 12°. Ще бъде предимно облачно, на много места с превалявания от дъжд. Вятърът ще е слаб до умерен от югозапад, но в края на деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух.

Ветровито ще бъде и в планините утре, с умерен, а в следобедните часове – силен северозападен вятър. Ще бъде облачно, с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1300 метра. Максималната температура в Пампорово - около 2 градуса, в Боровец - 3, а в Банско – 6 градуса, по най-високите върхове - около минус 6, минус 8 градуса.

Слаб сняг и у нас и през нощта срещу четвъртък, и в сутрешните часове. През деня ще бъде ветровито, а температурите временно ще се понижат. Превалявания ще има и в петък, но вече от дъжд. Максималните температури ще започнат да се повишават, по-съществено през почивните дни, когато отново ще има много слънчеви часове.

Коментари

Задължително поле