Обновяват пътища за 5,2 млн. лева в община Върбица

13 км. стават нови

Шуменската община Върбица ще ремонтира над 13 км. пътна мрежа за 5,202 млн. лв. без ДДС. Преди дни е подписан договор за безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските региони, оповести градоначалникът инж. Мердин Байрям.

Със средствата ще бъдат ремонтирани цялостно три отсечки от общинската пътна мрежа. Те не са виждали нов асфалт повече 30 г., разказват местни хора, които очакват ремонтите с нетърпение.

Първата отсечка, която ще бъде обновена, е от село Станянци в посока Божурово до центъра на село Крайгорци. Другата е от разклона за Кьолмен до центъра на селото. Третата е от върбишкото село Иваново до границата със село Драгановец, което е в област Търговище.

Освен изцяло нов асфалт по общинската пътна мрежа, ще бъдат ремонтирани и мостовите съоръжения, ще се изградят канавки и банкети, поясни инж.Байрям. Обновлението, което стартира тази година, ще повиши и безопасността при пътуване в района. От общинското ръководство очакват новите пътища да доведат и инвеститори в производства за откриване на нови работни места.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони