Образувала се е колона от 1,5 км преди тунела „Витиня“ в посока София

Колона от 1,5 км се е образувала преди тунела „Витиня“ в посока София, съобщи МВР, като уточни, че това е информацията към 12,30 ч днес.

С цел намаляване на престоя в тунелите на АМ „Хемус“ е организирано изкуствено забавяне на трафика преди 42-ри км в посока София.

От „Пътна полиция“ напомнят, че в участъка 38-36-и км има стеснение поради ремонт на виадуктите. Движението се извършва двупосочно в платното посока Варна. На 33-ти км, в тунел „Витиня“ в посока Варна, движението отново е двупосочно.

„Пътна полиция“ умолява гражданите, тръгнали на път, да бъдат внимателни, толерантни и търпеливи. И посочва, че водачите трябва стриктно да спазват временната организация и указанията на органите на ред.

От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност по пътищата в края на петте почивни дни за Коледа.

Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения и пътната сигнализация, призовават от АПИ

От агенция „Пътна инфраструктура“ настояват шофьорите да не използват аварийните ленти по автомагистралите.

Коментари

Задължително поле