Общинари от ВМРО в София се включват в кампания за деца с дислексия

Снимка: Архив

Общинските съветници от ВМРО – Българско национално движение в Столичния общински съвет се включват в кампанията на ИНСИЕМЕ – Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК в помощ на децата с дислексия.

На 19-ти декември се организира благотворителен турнир под надслов „Заедно към върха”. Кампанията е с цел набиране на средства, които да се ползват за заплащане на таксите за плуване на деца от дислексичния спектър. ИНСИЕМЕ – Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК прилагат иновативна програма, в която чрез уроци по плуване помагат на деца с дислексия. Целта е децата да не отпадат от социума и да се помогне на техните семейства, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Благотворителният турнир се организира за втора поредна година. Организаторите на мероприятието призовават обществото да бъде по-информирано по въпроса с дислексията – това не е заболяване, не е психична болест, а състояние.

Общинските съветници Карлос Контрера, Димитър Антов и Виолета Тодорова направиха парично дарение за целите на благотворителната кампания. Според Карлос Контрера това е знак, че хората на изборни длъжности са съпричастни към усилията да се развенчае мита за дислексията като заболяване. Той допълва, че подкрепя усилията на ИНСИЕМЕ – Агенция за Социално Развитие и Благотворителност и БЧК да въведат този нов метод и дори смята, че Столична община трябва да създаде специална програма, която да подпомага децата с дислексия и техните родители. Карлос Контрера подчертава, че за разлика от много глупости, които продуцира неправителствения сектор, инициативата за помощ за деца с дислексия е смислена кампания и тя трябва да се финансира с публични средства – от държавния и общинските бюджети.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика