Община Бургас с нови зам.-кметове

Весна Балтина

Депутатът Диана Саватева поема ресор култура

Община Бургас ще има двама нови заместник-кметове. Структурата на администрацията ще претърпи известни промени.

Весна Балтина ще отговаря за стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата, народният представител Диана Саватева поема ресор култура, туризъм и спорт. Досега на този пост в продължение на 12 години беше Йорданка Ананиева. Сега тя ще има ресор - „Хуманитарни дейности и младежки политики“.

Весна Балтина е магистър по банково дело. Специализирала е финанси и кредитен анализ в Международния банков институт - Лондон. Има двадесет годишна професионална кариера във финансовата сферата. От 2017- та година е част от екипа на Община Бургас като експерт в дирекция „Европейски политики и програми“ с основни отговорности в подготовката на финансови модели, бизнес планове и финансови анализи. Участвала е в разработването и изпълнението на проекти по различни международни и национални програми. Владее английски и руски език. Основните отговорности на Балтина ще бъдат свързани с реализиране и завършване на одобрените в настоящия програмен период проекти, както и със стратегическото планиране за новия програмен период. Тя ще отговаря и за екологичните политики на Община Бургас, и адаптацията към промените на климата.

Диана Саватева е завършила българска филология, дългогодишен журналист, кореспондент и отговорен редактор във вестник „24 часа“, народен представител и заместник председател на Комисията по културата и медиите в Народното събрание, член на Писателско дружество Бургас и автор на две поетични книги. Била е хоноруван преподавател в БСУ .

Екипът на кмета Димитър Николов напускат заместник-кметовете Руска Бояджиева- „Европейски политики и околна среда“ и д-р „Лорис Мануелян, който отговаряше за „Здравеопазване, социални дейности и спорт“. И двамата се оттеглят от досега заеманите постове, посочвайки лични мотиви и ще изпълняват задълженията си до края на ноември.

Димитър Николов ще предложи на Общинския съвет да гласува нова структура на Община Бургас, съобразена с новите тенденции в управлението на градовете.

Коментари

Задължително поле