Община Варна награди 43 млади учители

Парични награди и грамоти от община Варна получиха за мотивиран старт в професията 43 млади учители. Номинираните са от 12 детски градини, основни, средни училища и гимназии. Отличията им връчиха кметът Иван Портних и председателят на общинския съвет Тодор Балабанов. "В навечерието на Деня на народните будители имам честта и удоволствието да изразя своята благодарност за това, че сте се посветили на тази благородна професия.

Всички знаем, че има дефицит на млади кадри в образованието. Затова е важно младите учители да бъдат подкрепяни и мотивирани. Оценяваме работата и всеотдайността ви! Вчера правителството прие проектозакона за държавния бюджет за 2019 г., в който е предвидено заплатите на педагогическия персонал да бъдат увеличени средно с 20%. За община Варна образованието също е приоритет номер едно.

Пример за това е фактът, че 30% от макрорамката на бюджета е за тази функция, сериозна част от инвестициите също са насочени към подобряване на образователната инфраструктура", заяви на церемонията кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България