Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Община Велико Търново подкрепи строителството на нов болничен корпус

Община Велико Търново потвърждава категоричната си подкрепа за строителството на нов корпус на Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов”. По време на провелото се в началото на седмицата Общо събрание на акционерите заместник-кметът проф. Георги Камарашев, определен с решение на Великотърновски общински съвет за представител на Общината, гласува положително за стартиране на процедурите. Заради вот „въздържал се” на представителите на Министерството на здравеопазването обсъждането на въпроса бе отложено за следващо заседание.

Инвестиционното намерение на ръководството на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” предвижда строителството да бъде реализирано по начин, по който да бъде осигурена „топла” връзка с настоящата сграда, известна като „Нова болница”. Целта е обединяване на лечебната дейност в една сграда, което включва преместване на отделения от т.нар. Стара болница (Втора база). Строителните дейности са финансово обезпечени със средствата в размер на над 5 милиона лева, получени от продажбата на два имота с отпаднала необходимост, сред които и недовършеният от 30 години хирургически блок.

Община Велико Търново изразява загриженост за промяната в позицията на представителите на държавата, първоначално подкрепили инвестиционното намерение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. Още в началото на миналата година изпълнителният директор на здравното заведение д-р Стефан Филев запозна кмета на старопрестолния град Даниел Панов и общинските съветници с мотивите.

В становището му бе посочено, че строителството на нов корпус ще позволи обединение на лечебната дейност. Това ще намали драстично разходите за транспорт между двете бази на болничното дружество. Не на последно място, след реализацията ще бъде осигурена възможност за делба на имотите в района на Стара болница, които ще бъдат освободени. Това ще позволи на Община В. Търново да предприеме реални действия за подобряване на градската инфраструктура в тази градска част.

През юни 2016 година всички акционери в здравното дружество, включително и Община Велико Търново, подкрепиха осъществяването на сделката за имотите с отпаднала необходимост. Продажбата бе мотивирана именно с набирането на финансов ресурс за капиталови разходи – изграждането на нова болнична база. МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” обяви публичен търг и продаде имотите за над 5 милиона лева.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.