Община Велико Търново разработва приоритетни проекти за 33 млн. лева

Приоритетни проекти, част от които вече са в процес на оценка, разработва община Велико Търново през тази година. Четири от тях са на обща стойност от 21 млн. лв. Това са Интегрираният градски транспорт, Създаването на атрактивна зона за културен и конгресен туризъм на територията на Старото военно училище, Проектирането и разширяване на Мултимедиен посетителски център и Реконструкцията и обновяването на Музей „Възраждане и Учредително събрание”.

Други три проекта, които вече са в процес на оценка, са на стойност почти 12 млн. лв. Те включват изграждането на комплекс от социални услуги за деца, Изкуство и култура – общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма и „По-добре свързани вторични и третични връзки в главната и широкообхватната TEN-T мрежа, чрез общи мерки в трансграничния район”.

"Община Велико Търново се нарежда сред първите по ефективност и резултатност в усвояването на европейски средства", изтъкна кметът на старата столица Даниел Панов.

Одобрени са над 43 млн. лв. за реализация на инвестиции в следващите пет години, като инвестиции за над 23 млн. лв. от тях стартираха още миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България