Община Габрово ремонтира с 1,7 млн. лв. квартални улици

Снимка: Архив

До дни ще бъде обявена обществената поръчка

До дни Община Габрово ще обяви обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонт на улици в кварталите на стойност 1 700 000 лв.

Предвидени са ремонтни работи по улици и междублокови пространства в кварталите: „Борово” - по ул. „Мирни дни“, ул. „Боровска“ и др.; „Бичкинята” - на междублокови пространства на бул. „Столетов“ №66-74 и №20-36; „Радичевец” - отводняване ул. „Изток“ и ул. „Тригьово кладенче“; „Тончевци” - на улици „Карамфил“, „Съгласие“, „Рожен“, „Рибарска“.

Строителни дейности са заложени и за улиците „В. Неделчев“, „Станционна“, „Дим. Костова“, за пространствона ул. „Кирил и Методий“ между №5 и №7 , в Северната индустриална зона - на участъци от улиците „Ген. Николов“ и „Индустриална“ , както и на тротоари по ул. „Н. Войновски“.

Основните видове дейности включват: подсилване, ремонт или направа на нова трошенокаменна пътна основа; преасфалтиране на улици и участъци от улици; ремонт на тротоарни настилки; монтаж и демонтаж на пътни и градински бордюри; отводняване; подмяна на сградни водопроводни отклонения при необходимост.

Коментари

Задължително поле