Община Горна Оряховица осигурява храна на дежурните полицейски патрули

Община Горна Оряховица осигурява храна на дежурните полицейски патрули, регулиращи движението между Велико Търново и Горна Оряховица. Мярката за ограничаване на движението от и до областните градове беше въведена с министерска заповед. Храната, която ще получават дежурните полицейски патрули ще се приготвя и доставя от Домашен социален патронаж.

"Винаги сме работили в много добро сътрудничество с РУ на полицията в Горна Оряховица. Откакто бе въведено извънредното положение съвместната ни работа стана още по-интензивна. Полицаите, заедно с лекарите са на първа линия, затова нашата цел е да им осигурим поне едно малко удобство в нелеката им ежедневна служба. Осигурили сме вече преносима дървена къщичка, където е структуриран полицейският пост. В тази безпрецедентна за страната ни ситуация преди всичко трябва да бъдем хора и да си помагаме", коментира кметът на Общината инж. Добромир Добрев.

Домашният социален патронаж от понеделник доставя храна на още 70 възрастни хора на 70 и над 70-годишна възраст, които са самотно живеещи без близки и роднини в населеното място.

Мярката е временна и се въвежда докато трае извънредното положение. Целта е да бъдат обхванати максимален брой самотноживеещи възрастни хора, за да се ограничи тяхното излизане навън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България