Служители на Апелативната прокуратура в Търново с грамоти за висок професионализъм Отличията бяха връчени тържествено пред целия колектив

Столична община създава нови направления за контрол в строителството и градския транспорт

Парламентът одобри покупката на два кораба минни ловци за близо 2 млн. евро от Нидерландия

Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Халил Летифов, ДПС: Решението за партийната субсидия от 8 лв. на глас е договорка между ГЕРБ и БСП

Задържаха румънец, издирван за множество измами у нас Чужденецът е арестуван след операция на габровската полиция

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки в историята на ЕС

Цвета Караянчева: Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата

Президентът Радев за Стоянка Мутафова: Тя остава златна епоха в българския театър и кино

Министър Банов: Напусна ни легенда! Почивай в мир!

Трима от обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин остават в ареста

Никола от “Царското коляно” на Великия Крум Съседите край Вардар се опитват и него да присвоят

57-годишна жена загина при катастрофа край Ребърково

Премиерът Борисов: Ресорът на Мария Габриел кореспондира с ключови приоритети на правителството

Община Елена спечели проект за социално предприятие

Община Елена е с одобрен проект за създаване на социално предприятие по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Основната му дейност е насочена за предоставяне на услуги за над 500 потребители, повечето са социални услуги на специфични уязвими групи – възрастни и самотно живеещи хора, лица с увреждания – сред тях деца и техните семейства, и други групи в риск от социална изолация.

Новото социално предприятие се създава на база дейността на Домашния социален патронаж в Елена. Капацитетът на патронираните потребители от 120 души в момента ще бъде увеличен с още 100, най-вече в отдалечените населени места в общината. Предвижда се в предприятието да се приготвя храна за около 200 пътуващи ученици от три училища. Допълнително ще бъдат предоставяни нови социални услуги – здравен асистент, личен асистент, социален асистент за около 50 потребители, както и кетъринг услуги на физически и юридически лица.

Освен щатния персонал на патронажа от 13 души, чрез проекта ще бъдат назначени още 33 специалисти допълнителен персонал, който да поеме увеличения капацитет на потребителите и новите услуги. Това пък налага разширяване на помещенията за приготвяне на храна. В тях ще бъде монтирано допълнително ново оборудване, като се разшири кухненският блок. За създаване на добри условия за труд на персонала се предвижда ремонт на подпокривното пространство на сградата на патронажа и обособяване на самостоятелно помещение за работещите.

За добър старт на новото социално предприятие е предвидено по проекта обучение на част от персонала, а за директно наетите – наставници, които да предадат професионалния си опит.

Социалното предприятие ще бъде специализирано звено към Община Елена, срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца. Предстои подписване на Административния договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 в размер на 391 058 лв. Създаването на предприятието ще стане с решение на Общинския съвет, който ще приеме и правилника за дейността му.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.