Община Павликени финансира наградата „Никола Гюзелев“

Община Павликени финансира наградата „Никола Гюзелев“ в полза на четирима млади таланти. Общинският съвет в града даде съгласието си за учредяване на награден фонд в полза на Фондация „Никола Гюзелев“, която присъжда приза веднъж на две години.

Наградата „Никола Гюзелев“ е международна и е предназначена да означи високи постижения в оперно изпълнителското и изобразителното изкуство. Тя е учредена през 2016 година по повод 80 години от рождението и 55 години на сценична дейност на Маестро Никола Гюзелев. Отличието има за цел да приобщи повече млади хора и техните интереси в творческите процеси на изкуството и културата и за още по-значимо укрепване на положителния облик на България в Европа и света.

Председателят на Фондация „Никола Гюзелев“ Анна Мария Гюзелева покани Община Павликени да вземе участие в начинанието за почитане името и делото на почетния гражданин на Павликени Никола Гюзелев като учреди награден фонд.

Следващото събитие по връчването на наградата ще бъде на 23 юни в зала „България“ по време на юбилеен концерт в памет на 5-годишнината от смъртта на Маестро Никола Гюзелев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България