Община Разград осигури подслон на бездомник и семейство без жилище с две малки деца

Илюстрация: Pixabay/Архив

Служители на Община Разград и на социалните служби оказаха съдействие на хора, останали без дом, съобщиха от администрацията. Местната управа била сезирана за бездомник, който спял пред спортна зала, от местен сайт.

48-годишният мъж останал без подслон след смъртта на майка си. Той ще бъде настанен в помещение на дом за стари хора, което се ползва в кризисни случаи.

Заповедта за настаняване е подписана от кмета на Разград Денчо Бояджиев. Тя е със срок до 17 януари, след което може да бъде удължена, но междувременно ще се търси възможност за постоянно настаняване.

В заповедта е включена и възможност да се предоставя услугата „Обществена трапезария“. Предприети са мерки за регистриране на трудовата борса и намирането на работа.

От Общината се ангажираха и със семейство с две малки деца, на три и на една година. Мъжът е от Разград, но няма жилище в града. Жената пък е от село в Добричко. Семейството е живяло в различни населени места на страната, където са намирали за кратко препитание. В Разград са от 23 декември, приютили се за няколко дни у роднини, но имат намерение да се установят тук. Докато мъжът си намери работа, отново със заповед на кмета Бояджиев, жената и двете деца ще бъдат настанени в социалната услуга „Майка и бебе“, съобщават от общинската управа.

Коментари

Задължително поле