Общо 4,6 години затвор за двама телефонни измамници

Конфискувани са 12 леки и 2 товарни автомобила на единия от извършителите

Районният съд в Павликени постанови общо 4,6 години затвор за двама ало измамници. Наказанията са наложени след внесен обвинителен акт от Районна прокуратура и постигнато в съдебно задание споразумение. На Димитър З. е наложено наказание от 3 години лишаване от свобода, а на Петър Г. – една година и шест месеца затвор.

Двамата мъже са от град Ветово и са се признали за виновни за това, че на 19 септември миналата година в Павликени се представили пред възрастно семейство за разследващ полицай и полицейски служител. Двамата извършители заявили, че ще съдействат на внука им да избегне наказателна отговорност и че съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници и за това трябва да дадат 2000 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

В хода на разследването на телефонната измама било установено, че безработният и без доходи обвиняем Петър Г. /47 г/ от гр. Ветово, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. По предложение на Районната прокуратура в Павликени, през декември 2017 г. Раонният съд е допуснал конфискация на возилата.

Издадена е обезпечителна заповед и по искане на прокуратурата е наложен запор върху колите на обвиняемия. Прокуратурата е информирала Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за установеното имущество на Петър Г. РП – Павликени е изпратила на държавен съдия изпълнител – РС Русе определението на Районен съд – Павликени и обезпечителна заповед и е образувано изпълнително дело и наложен запор върху движимите вещи.

По искане на прокуратурата Петър Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър З. изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България