Обявиха Тер Щеген за светец

Марк Андре тер Щеген бе обявен за светец от испанската преса. Стражът на „Барселона“ бе в основата на нулевото равенство с „Лион“ във Франция в първи 1/8-финален сблъсък в турнира на богатите.

„Домакините имаха само два удара във вратата, но и в двата случая се наложи Тер Щеген да показва висока класа“, обяви в.„Марка“.

Още в началото на двубоя Усем Ауар стреля по земята, а германецът се разтегна максимално, за да парира. Само четири минути по-късно вратарят изби с една ръка бомбен удар на Мартен Терие, след който топката срещна напречната греда.

От началото на кампанията в Шампионската лига 26-годишният играч се представя на много високо ниво. Стражът е отразил 17 от 20 удара, попаднали във рамката му, което прави 80% успеваемост. В Ла Лига той се представя на същото ниво - 4 сухи мрежи в последните 6 двубоя. В тяхгерманецът има 30 спасявания от 34 точни изстрела.

„Знаем какво трябва да постигнем в реванша – обяви след срещата героят за гостите. - Нашата цел е да продължим в следващата фаза. Искахме повече в първия мач, но видяхме, че „Лион“ разполага със сериозен тим. Сега се концентрираме върху предстоящия мач със „Севиля“ за първенство.“

А Ернесто Валверде, треньорът на каталунците, също изрази своето разочарование от крайния резултат.

„Държахме инициативата и опитахме всички възможни варианти, за да отбележим – обясни Валверде. - Като цяло мачът ми хареса, но се надявах на друг резултат.“

Неговият колега Бруно Женесио от „Лион“ остана със смесени чувства след равенството. „Добре е, че записахме суха мрежа и дадохме отпор на клуб като „Барселона“ - заяви французинът. - Хубаво е, че оставаме в битката за следващия кръг. Сблъсъкът е отворен. Със смесени чувства съм, защото имам усещането, че можеше да направим повече“. Реваншът е на 13-ти март на „Камп Ноу“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят