Огнеборци спасиха заклещен работник в силоз

Огнеборци от Регионалната служба по пожарна безопасност в Шумен спасяваха работник със заклещен крак в силоз в шуменското село Царев брод. Инцидентът станал около 11:20 часа в четвъртък при извършване на разтоварна дейност.

37-годишен работник влязъл в силоз за съхранение и десният му крак попаднал в работещ механизъм - шнек. Наложило се спецовете да нарежат част от силоза и шнека, където попаднал кракът му, каза шефът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов. Нямало друг начин кракът да бъде освободен и спецовете действали с моторни триони и хидравлични ножици. Час и половина продължила напрегнатата акцията, а в нея участвала цялата смяна от 7 души, както и шефът на районната служба Красимир Колев и началникът на сектор "Пожарогасене" Мирослав Желязков, научи "Труд".

По време на рязането работникът е бил под анестезия. Специално на мястото е отишъл анестезиологът д-р Петко

Загорчев заедно с екип на спешна помощ. Имаше пълна стиковка между всички структури от пожарна до медици, каза изп. директор на шуменската болница д-р Димитър Костов.

Преди години подобни инциденти са решавани с ампутация на място, коментират запознати.

Лекари тепърва ще решават как да спасяват крака на работника, който е премазан от машината. Има разкъсно-контузни рани и фрактура на ходилото.

За случая е уведомена Инспекцията по труда. Образувано е досъдебно производство, което ще изясни чия е вината за злополуката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България