Огнище на коронавирус в шивашки цех в Кричим, 18 работнички са заразени

Шивашки цех в Кричим е новото огнище на коронавирус в Пловдивска област 18 от обявените 33 нови случая в Пловдивско са на работници в шивашкото предприятие. Собственикът на фирмата е поръчал да бъдат изследвани всичките 76 души, работещи там. Няма други положителни проби, а от 18-те заразени нито един не е в болница. Цехът е затворен за 14 дни и ще бъде дезинфекциран. Повечето от шивачките са от Община Кричим, но има и от с. Устина и общините Стамболийски и Перущица, съобщи областният управител Дани Каназирева.

Други 4 от новите случаи в Пловдив са свързани с военнослужещия от Асеновград, за чиято положителна проба беше съобщено преди 2 дни. В поделението продължава епидемиологичното проучване и тестването на контактните. Предстои да бъдат изследвани още 30 души.

Двама нови болни има и в гр. Баня, те също са на домашно лечение.

Другите случаи са от Пловдив, като не са свързани помежду си и са на различна възраст. 3-ма от тях са хоспитализирани.

Общият брой на пациентите от Пловдив и областта, които са на болнично лечение, е 43. 86 се лекуват вкъщи. В Пловдивска област общият брой на заразените с COVID-19 от началото на епидемията е 234.

„Факт е, че се увеличава броят на заразените, но нека да запазим спокойствие. Най-важното е да се спазват мерките от всички. Имаме организация в болниците, осигурено и интензивното лечение. Към момента имаме два интубирани болни. Следим ситуацията с РЗИ и МВР“, коментира областният управител Дани Каназирева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България