Огнян Герджиков: Другата сряда министърът на финансите да каже ще има ли великденски надбавки за пенсионерите

Другата сряда министърът на финансите да е готов да каже дали ще има великденски надбавки за пенсионерите. Това каза в началото на правителственото заседание служебният министър-председател Огнян Герджиков.

„Ще помоля, това е основно обърнато към министъра на финансите, че има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лв. На пенсионерите под лимита на бедност, който разбрах, че е 314 лв. Така че за другата сряда, г-н министър да бъдете готов. Ще има ли? Няма ли да има? Ще има. Аз не съм под лимита на бедност, съответно за мен няма да има“, заяви Герджиков.

Освен това той уточни, че от днес стартира практиката след приключване на дневния ред тематично кабинетът да се спира на проблемите на регионите. „Днес съм поканил двама областни управители – на Добрич Детелина Николова и на автора на идеята областният управител на Силистра Петко Добрев. Те ще представят проблемите на своите области, за да можем да се запознаем и да видим какво може да се направи, ако има такива проблеми“, каза още служебният премиер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари