Огнян Герджиков: Поведението на Полфрийман ме кара да си мисля, че той наистина е зловреден

Не мога да разбера защо трябва парламентът да се третира като пожарна команда - да може да реагира мигновено на напрежение на общественото мнение.Това каза бившият председател на парламента и служебен премиер проф. Огнян Герджиков по БТВ.

Това нещо дълбоко не го разбирам, така не се законодателства, каза Герджиков по повод приетите на първо четене от парламента промени в НПК.

Той коментира и друг наболял правен казус, а именно условното предсрочно освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман:

"Това, което аз видях в неговото поведение, ме кара да си мисля, че този човек наистина е зловреден. Той много арогантно, излизайки тръгна да напада зам.-началника на затвора. Той е човек с едни негативни емоции, човек неовладян. Едва ли този човек се е превъзпитал за тези години в затвора. И аз наистина съм изненадан, че има такава сериозна редукция на неговото наказание - с повече от шест години и половина предсрочно да бъде освободен".

По думите на Герджиков, щом главният прокурор Сотир Цацаров е поискал възобновяване на делото за освобождаването на Полфрийман, значи има основания: "Самият факт, че е главният прокурор е направил такова искане, следователно той трябва да има достатъчно аргументи, за да може да направи такова искане. Сега топката е във Върховния касационен съд, който ще реши дали има или няма основание за такова възобновяван".

Коментари

Задължително поле