ОД на МВР в Сливен има нов зам.-директор

На снимката: Директорът на ОД на МВР - Сливен ст.комисар Димитър Величков представя новия си заместник комисар Веселин Василев /вляво/.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов от 18 октомври комисар Веселин Василев е назначен на длъжност зам.-директор на Областната дирекция на МВР в Сливен, съобщиха от ведомството.

Веселин Василев е роден през 1971 година в град Сливен. В системата на МВР е от 1991 година, като в своето кариерно развитие е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива. Заемал е различни длъжности в охранителна и криминална полиция в ОД на МВР - Сливен. Има магистърска степен от Технически университет – София.

Досега Веселин Василев е изпълнявал длъжността началник група „Оперативен анализ и полицейска статистика”. Под негово ръководство аналитичният отдел е допринесъл за разкриване на множество тежки криминални престъпления не само на територията на Областната дирекция в Сливен, но и в цялата страна.

По направление „Оперативен анализ и полицейска дейност” е участвал в редица програми за развитие и обучение на партньорски организации в страната и Европа.

Многократно е награждаван от ръководството на МВР. През 2015 година е удостоен с Почетен знак III степен.

Коментари

Задължително поле